CSC 2017

1. CSC Konferencija

Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost

Program prvog dana konferencije održao se 18.05. u hotelu Osijek, a bio je posvećen digitalizaciji poslovanja, dok je drugi dan bio rezerviran za teme kibernetičke sigurnosti s predavanjima na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.
11 Listopada FERIT Osijek
10 Listopada Hotel Osijek

Program prve CSC konferencije

  • Prilikom otvaranja konferencije glavni tajnik Osijek Software Cityja Bela Ikotić izjavio je: „Iznimno sam ponosan što Osijek jasno pozicioniramo kao pokretača promjena u Hrvatskoj te kao najpropulzivniji grad na području IT-a. Kvaliteta predavanja i broj gostiju koji sudjeluju na konferenciji Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost dokaz su za to.
  • Prvi dan obilježile su zanimljive panel rasprave, a na prvoj pod naslovom „Stvaranje okruženja za digitalnu transformaciju u RH – digitalizacijska transformacija velikih poduzeća ubrzava razvoj malih poduzeća“ sudjelovali su Vipnetov direktor ICT-a Alen Gojčeta, glavni tajnik Osijek Software Cityja Bela Ikotić, Nedeljko Štefanić iz Culmene, Dubravko Hlede iz Rimac Automobila te Ivan Ivanković iz podružnice Zagrebačkog holdinga Zagrebački digitalni grad, dok je raspravu moderirao jedan od osnivača HUB385 Ivica Mudrinić.
  • „U kontekstu digitalizacije smatramo svojom obavezom da, kao telekom čija je povijest protkana inovacijama, budemo predvodnik ne samo u omogućavanju fiksnih i mobilnih komunikacijskih usluga, već i u stvaranju lanca vrijednosti kako za velike, tako i za male i srednje tvrtke kroz pružanje sigurnih usluga u oblaku, na digitalnim platformama te kroz podršku digitalnim mikro transakcijama.“ istaknuo je Vipnetov direktor ICT-a Alen Gojčeta.
  • Na drugom panelu raspravljalo se o primjerima uspješno digitaliziranih kompanija, prvoj smart county županiji u Hrvatskoj i temeljima smart poduzeća. Sudionici rasprave bili su Dejan Džabirski, rukovoditelj prodaje ICT rješenja u Vipnetu, Andreja Kajtaz iz FINA-e, Josip Kraljičković iz Zagrebačke županije i dr. sc. Ivica Mihaljevićiz HEP Toplinarstva Osijek, dok je moderator bio direktor HUB385 Luka Sučić.
  • Osim interaktivnih panela, održala su se i edukativna predavanja „Digitalizacija RH kroz javnu upravu, proizvodnju i poslovanje u gospodarstvu“, „Moć prvih poteza u digitalnoj transformaciji“ i „Financiranje implementacije znanja i tehnologija u području digitalizacije i Cyber security putem EU fondova“.

Organizatori konferencije su Osijek Software City te tvrtke Vipnet, HUB385, FERIT, Atos Hrvatska, ATO inženjering i Culmena.

  • Konferencija se nastavila 19.05. na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek na temu kibernetičke sigurnosti.
  • Tamo se govorilo o Općoj uredbi EU-a o zaštiti osobnih podataka (GDPR), sigurnosnim aspektima razvoja poslovnih aplikacija, bežičnih senzorskih mreža te industrijskih i komunalnih sustava upravljanja, primjeni softverske virtualizacije u industriji, bazi podataka za sigurne transakcije Blockchain, dok je završnicu konferencije obilježilo atraktivno predavanje „Stuxnet – virus koji je skoro pokrenuo 3. svjetski rat“.