CSC (Cybersecurity conference) - 2021

5. CSC Konferencija

Konferencija s naglaskom na
Kibernetičku sigurnost javne infrastrukture

Program pokriva zanimljive i aktualne teme iz područja kibernetičke sigurnosti, sa naglaskom na javnu infrastrukturu uključujući problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima kao i sigurnost informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Ovogodišnja novost je izdvojeni dio koji pokriva izazove kibernetičke sigurnosti u obrazovnim institucijama s naglaskom na mlade kao najranjiviju društvenu skupinu.
15 Listopada FERIT Osijek
14 Listopada Hotel Osijek

Program pete CSC konferencije

  • Digitalna transformacija utječe na sve sektore gospodarstva i mijenja način na koji živimo, radimo i komuniciramo. Ulaganja u strateške digitalne kapacitete i infrastrukture, unaprjeđenje vještina i moderniziranje interakcije između javne uprave i građana poduprijet će naš budući razvoj.
  • Digitalna transformacija zahtijeva snažnu, sigurnu i otpornu infrastrukturu. Značajno podržana brojnim europskim potporama ona ubrzano mijenja naš način života i ima potencijal stvoriti ogromnu dodanu vrijednost. Međutim, sigurnosni izazovi mogu značajno poremetiti taj razvoj. Budući da su kibernetički incidenti u porastu, javna i kritična infrastruktura su u opasnosti, a Hrvatska trenutno nije adekvatno pripremljena za suočavanje s tim prijetnjama.
  • Jedina konstanta kibernetičke sigurnosti je da se stvari neprestano mijenjaju, a kada se tehnologija, industrijske inovacije i sigurnosne prijetnje nastave razvijati tom brzinom, neophodna je suradnja cijele zajednice. Zbog toga kibernetička sigurnost ima neprocjenjivu važnost u područjima energetike, zdravstva, poljoprivrede, bankarstva, opskrbe vodom, prometa, komunikacija i naravno ICT sektora pa je izuzetno važno da svi dionici procesa budu svjesni mnogobrojnih sigurnosnih aspekata.
  • Zbog sve većeg broja kibernetičkih prijetnji učinkovit program za kibernetičku sigurnost postao je ključan preduvjet poslovanja i nije moguće postići koncept potpune poslovne sigurnosti bez pune integracije svih sposobnosti privatnog, javnog, državnog i akademskog sektora.

Konferenciju organiziraju FERIT (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek), Atos Hrvatska i ATO Inženjering. Njihovim naporima konferencija je i dalje besplatna za sve sudionike.

CSC 21 je dvodnevni događaj kojem trebate prisustvovati želite li nadograditi sva područja vaše kibernetičke sigurnosti. Stoga nam se pridružite, ostatak zajednice vas čeka!

  • Prvi Dan
    16 Lis 2021
  • Drugi Dan
    17 Lis 2021
09:30
10:00

Registracija

10:00
10:30

Svečano otvorenje (pozdravne riječi organizatora i uzvanika)

10:30
11:15
Bernard Gršić
Državni tajnik, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva

Kibernetička sigurnost u digitalnoj transformaciji

11:15
11:45
Vlatka Jajetić
Nacionalni CERT

PiXi - platforma za razmjenu informacija o incidentima i prijetnjama

11:45
12:15

Pauza

12:15
12:45
Kristina Leko Kuštrak
AKD

Izazovi regulacije kibernetičke sigurnosti u oblaku

12:45
13:15
Alen Vasić
OIV

Sigurnost u mrežama pružatelja usluga

13:15
14:15

Okrugli stol "Kibernetička sigurnost javne infrastrukture"

14:15
15:30

Ručak

Drugi dan konferencije održat će se niz stručnih predavanja iz područja kibernetičke sigurnosti, uključujući problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima, kao i sigurnost informacijsko komunikacijskih tehnologija.

Izdvojen će biti dio koji pokriva izazove kibernetičke sigurnosti u obrazovnim institucijama.

Organizacijski odobr

Drago Žagar

HIKS President
Boris Batjl

Boris Bajtl

Head of Global Delivery Centre Croatia at Atos - Senior Cyber security Expert
Dražen Dorić

Dražen Dorić

Control Systems Integration; Electrical Engineering

Tomislav Ramljak

Executive at Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Dejan Đurišić

CEO at ATO Inženjering d.o.o. and Digi Tech Engineering GmbH

Krešimir Grgić

Assistant Professor at ETFOS